priprema

  1. Špinat operite i osušite papirnatim ručnikom, a zatim listove narežite na trake. Brašno i škrobno brašno prosijte. Usitnite češnjak i pomiješajte ga sa solju i paprom.
  2. Jaja razdvojite pa žumanca zajedno s češnjakom i mješavinom brašna stavite u zdjelu, dodajte i špinat pa sve dobro izmiješajte.
  3. Bjelanca stucite u čvrsti snijeg pa polako umiješajte u smjesu sa špinatom. Lim obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
  4. Tijesto ravnomjerno rasporedite po limu i pecite 15-17 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C.
  5. Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, prekrijte ga šunkom i odmah pažljivo smotajte u roladu.
  6. Roladu narežite na ploške koje zatim probodite čačkalicama.Poslužite sa zelenom salatom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte