priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Sušeno voće prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji 15 minuta pa ocijedite.
  2. Komad svinjetine zarežite uzdužno oštrim nožem te rastvorite poput knjige. Nadjenite namočenim sušenim voćem, smotajte i povežite kuhinjskim koncem.
  3. Mesnu roladu posolite i popaprite, prelijte žlicom ulja te po njoj raspodijeliti listiće kadulje (utisnite ih ispod konca kako ne bi otpali tijekom pečenja).
  4. U posudu za pečenje ulijte ulje pa ga zagrijte na srednje jakoj vatri i na njemu sa svih strana 5-6 minuta popržite svinjetinu.
  5. Svinjetinu izvadite pa u posudu za pečenje stavite narezan krumpir i jabuku, pa na njih vratite mesnu roladu.
  6. U posudu za pečenje potom ulijte vino pa stavite u pećnicu. Pecite 40 do 50 minuta, odnosno dok se meso i krumpir ne ispeku.
  7. Kad je pečena, svinjetinu izvadite iz posude i ostavite da, pokrivena aluminijskom folijom, odstoji najmanje 10 minuta prije rezanja.
  8. Poslužite je s pečenim krumpirom i jabukom te umakom od pečenja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte