priprema

  1. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Luk oljuštite i narežite na ploške. Maslac zagrijte u loncu i ispirjajte luk. Umiješajte koncentrat rajčice te ulijte temeljac.
  2. Krastavce narežite na rezance, a papriku po potrebi izvadite iz mješavine povrća i usitnite je.
  3. Sve dodajte juhi s malo tekućine od krastavaca, lovorovim listovima i krumpirom. Kuhajte barem pola sata.
  4. Meso, kobasicu i šunku narežite na kockice i dodajte soljanki. Začinite solju, paprom, paprikom i šećerom te dodajte kapare i pola kiselog vrhnja.
  5. Soljanku razdijelite na tanjure pa svaku porciju ukrasite sa po ploškicom limuna, žlicom kiselog vrhnja i peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte