priprema

  1. Ogulite krumpir i mrkvu, operite i narežite na komade veličine zalogaja. Očistite kelj, operite i narežite na trake. Oljuštite i nasjeckajte luk.
  2. Narežite meso na komade veličine zalogaja, a slaninu na kockice. Ugrijte maslo u velikom loncu. Popržite meso sa svih strana. Dodajte luk te kratko popržite.
  3. Začinite solju, paprom i kajenskim paprom. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  4. Izvadite 2/3 mesa iz lonca, a preostalo meso raspodijelite po dnu lonca. Na to stavite sloj krumpira, pa malo povrća, slanine i mesa. Posolite i popaprite.
  5. Na to stavite lovorov list. Slažite dalje slojevito tako da zadnji sloj bude krumpir. Ulijte vrući temeljac, poklopite pa stavite na dva sata u pećnicu.
  6. Promiješajte netom prije posluživanja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte