priprema

  1. Luk oljuštite, nasitno nasjeckajte, pirjajte na ulju dok ne postane staklast pa pospite kurkumom.
  2. Dodajte mljeveno meso, smjesu posolite, popaprite, promiješajte i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Mesnu smjesu ohladite.
  3. U smjesu protisnite češnjak, dodajte razmućeno jaje, rižu i peršin pa sve izmiješajte.
  4. Listove kelja operite, tvrđi dio odstranite pa listove kuhajte oko 5 minuta u slanoj vodi. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, ocijedite i posušite ubrusom.
  5. Listove zatim punite smjesom i smotajte kao sarmice. Lim za pečenje premažite uljem, u nj položite sarmice pa prelijte ostatkom ulja.
  6. Na kraju dodajte na komadiće narezanu slaninu, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte