priprema

  1. Očistite i ugrubo sameljite svinjetinu. Oljuštite luk i češnjak i nasjeckajte ih. Očistite mrkvu i naribajte je ugrubo. Izrežite slaninu na komadiće.
  2. Rastopite svinjsku mast u tavi i zapržite na njoj slaninu, luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne dobije svijetlosmeđu boju.
  3. Na kraju dodajte mrkvu i kiseli kupus. Dodajte začine. Zasolite, prelijte pivom i dinstajte poklopljeno oko 10 minuta.
  4. Izrežite tvrde dijelove kelja pa skuhajte listove u kipućoj vodi i iscijedite ih. Napunite ih pirjanom smjesom i zamotajte.
  5. Posložite ostatak nadjeva na dno posude ili pleha za pečenje. Stavite sarme na njega i pecite na 170 °C oko 60 minuta. Povremeno ih možete zaliti s malo piva tijekom pečenja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte