priprema

  1. Luk oljuštite, nasjeckajte i pržite na ulju. Kad se zažuti, dodajte meso. Dobro ga ispržite sa svih strana.
  2. Kad sva tekućina ispari, začinite mljevenom paprikom, promiješajte, dodajte malo temeljca, promiješajte pa dodaje kim i sol.
  3. Kratko pirjajte, a zatim dodajte kiseli kupus (po potrebi ga isperite u vodi). Promiješajte i zalijte ostatkom temeljca, zakuhajte pa krčkajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
  4. Dobro razmutite brašno u vrhnju za kuhanje pa prelijte po mesu i kupusu. Promiješajte i kuhajte sljedećih 20 minuta dok meso do kraja ne omekša.
  5. Posolite i popaprite, maknite s vatre, dodajte istisnuti češnjak i kiselo vrhnje. U međuvremenu pripremite knedlice.
  6. U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli. Dodajte umućeno žumance s mlijekom, promiješajte pa zatim dodajte i pecivo narezano na kockice.
  7. Promiješajte i ostavite tijesto da odstoji 5 do 8 minuta. Zakuhajte puno vode u loncu. Od tijesta oblikujte 2 valjka i stavite u zakuhalu posoljenu vodu.
  8. Drvenom kuhačom ih lagano podignite s dna lonca, pokrijte i kuhajte oko 8 minuta. Okrenite valjke i kuhajte ih još 12 minuta.
  9. Narežite kuhano tijesto na deblje ploške, rasporedite na duboke tanjure i sa strane dodajte sekeli gulaš.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte