priprema

  1. Sve tri vrste mesa narežite na kockice, ali ne presitne. Luk narežite na krupnije komade. Zelene paprike očistite od sjemenki i narežite; rajčice ogulite i narežite na kockice, kao i mrkvu; suhu papriku narežite na krupnije komade. Šampinjone iz bočice ocijedite. Češnjak i peršin nasitno nasjeckajte.
  2. U većoj tavi na ulju popržite svaku vrstu mesa posebno: najprije piletinu, zatim svinjetinu te na kraju junetinu (ona se prži malo dulje jer sadrži više tekućine). Na istoj masnoći popržite i povrće. Posolite i popaprite čim stavite u tavu, a kad je gotovo, dodajte senf i brašno. Dobro promiješajte i maknite s vatre.
  3. U dublju zemljanu posudu (grne) na dno stavite malo ulja, a potom složite red povrća, red mesa, i tako dok sve ne potrošite. Na kraju treba biti sloj povrća. Zalijte čašom bijelog vina i vodom (oko 1 dl). Grne poklopite i stavite da se jelo peče na 200 stupnjeva oko sat i pol.

Savjet

Rajčica se lakše guli ako se prije toga prelije kipućom vodom i ostavi u njoj nekoliko minuta. Ovo je jelo na kraju sočno, ali se jede vilicom, stoga u njemu ne smije biti previše tekućine.

Umjesto mariniranih šampinjona možete upotrijebiti i svježe, ali tada ih morate začiniti

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte