priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Od lisnatog (ili prhkog) tijesta izrežite krugove nešto veće od promjera kalupića. Svaki komad tijesta utisnite u kalup te izbodite vilicom.
  2. Za nadjev u tavi popržite slaninu ili šunku pa dodajte mladi luk i pirjajte još 4-5 minuta kako bi luk omekšao. Dodajte narezani špinat i pirjajte dok se potpuno ne zagrije. Sve propirjane sastojke prebacite u zdjelu.
  3. Jaja razmutite pa ih dodajte u zdjelu i dobro promiješajte s ostalim sastojcima. Umiješajte vrhnje i sir te posolite i popaprite.
  4. Smjesom napunite kalupiće te pospite nasjeckanim bademima. Ako upotrebljavate rajčice, u svaku torticu utisnite po polovicu (ili na pečene tortice stavite malo kečapa).
  5. Pecite oko 25 minuta pa ostavite da se hladi na rešetki 10-ak minuta. Izvadite iz kalupića i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte