priprema

  1. Pinjole popržite u tavi bez dodavanja masnoće. Bosiljak operite, otresite i nasjeckajte. Rajčice ocijedite i narežite na trakice.
  2. Sve pomiješajte sa sirom, posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
  3. Meso operite, posušite, posolite i popaprite, premažite ga sirnom smjesom, smotajte i zavežite kuhinjskim koncem.
  4. Meso popržite u žlici ulja sa svih strana, a zatim pecite u pećnici oko 30 minuta.
  5. Poriluk očistite, narežite na kolute, operite i u kipućoj vodi blanširajte 2-3 minute te ga ocijedite.
  6. Ljutiku i češnjak oljuštite te ljutiku narežite na ploške, a češnjak nasjeckajte.
  7. Majčinu dušicu operite, otresite višak vode, a 2 grančice narežite na veće komade.
  8. Gljive očistite, prebrišite i narežite na ploške. Češnjak i ljutiku propirjajte na 1 žlici ulja. Dodajte gljive i kratko ih propirjajte.
  9. Umiješajte majčinu dušicu pa to dodajte mesu i pecite još 10-15 minuta. Pečenje premažite marmeladom, dodajte mini rajčice i poriluk pa nakapajte sa 2 žlice ulja.
  10. Pecite još oko 15-ak minuta. Izvadite iz pećnice i uklonite kuhinjski konac. Meso zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
  11. Povrće začinite solju, paprom i nasjeckanom majčinom dušicom. Meso izvadite iz folije i narežite na ploške. Poslužite uz rižu ili pire krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte