priprema

  1. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U lonac stavite ulje i kada se zagrije, dodajte piletinu izrezanu na prutiće ili kocke.
  2. Pirjajte meso oko pet minuta te ga stavite u vatrostalnu posudu. Stavite u lonac nasjeckani luk i pirjajte ga nekoliko minuta.
  3. Dodajte nasitno nasjeckan češnjak i krupno narezane šampinjone. Pirjajte oko dvije minute. Dodajte rajčice narezane na ploške i dodajte kocku temeljca.
  4. Kada povrće prokuha, skinite s vatre i stavite ga preko mesa. Prelijte šalicom proključale vode.
  5. Pecite složenac pokriven folijom ili poklopcem oko 35 minuta, dok meso ne omekša, zatim ga pospite svježim timijanom i pecite otkrivenog još 10 minuta.
  6. Izvadite ga iz pećnice i prema želji posolite i popaprite.
  7. Poslužite s kuhanom kvinojom ili s nekim drugim prilogom po želji. Primjerice, piletini jako dobro odgovara riža ili slani krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte