priprema

  1. Pripremite krumpir i poriluk. Narežite krumpir na debele ploške, a poriluk na kolute.
  2. Kuhajte krumpir oko 8 minuta, nakon 2 minute dodajte poriluk te na kraju sve ocijedite.
  3. Popržite mljeveno meso. Oljuštite luk, pred kraj dodajte luk, popržite i začinite. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite maslac u loncu.
  4. Popržite na tome brašno uz stalno miješanje. Umiješajte temeljac i vrhnje te zakuhajte pa miješajući kuhajte 5 minuta.
  5. Naribajte sir pa ga rastopite u tome, a potom umak začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  6. Poslažite slojevito pola krumpira s mljevenim mesom i porilukom u namašćeni kalup za složenac. Završite slojem krumpira.
  7. Prelijte umakom te pecite oko 25 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte