priprema

  1. Povrće operite i očistite. Mrkvu ogulite, narežite je na ploške, a poriluk na kolutove. Tikvicu razrežite te narežite ukoso, na ploške.
  2. Mrkvu kuhajte u slanoj vodi oko 3 minute, dodajte poriluk i tikvicu te kuhajte još 1 minutu. Povrće ocijedite. Luk oljuštite, nasjeckajte i propirjajte u maslacu.
  3. Brašno umiješajte i popržite. Postepeno ulijte vrhnje i temeljac te kuhajte oko 10 minuta. Šunku narežite na kockice pa je dodajte začinskom bilju.
  4. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  5. Krumpir ogulite, narežite na komade, popržite na ulju te s povrćem stavite u namašćeni kalup za složenac.
  6. Umak pomiješajte sa žumancima i prelijte po složencu. Pospite sirom i pecite oko 20 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte