priprema

  1. Ugrijte u loncu 2 žlice maslaca. Umiješajte brašno te popržite. Potom ulijte temeljac i mlijeko te zakuhajte miješajući.
  2. U tome otopite sir. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem i limunom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Očistite mladi luk pa bijele dijelove narežite na kockice, a zelene na kolute. Prebrišite gljive vlažnom krpom, očistite i narežite na ploške.
  4. Kratko ih pržite s mladim lukom na 1 žlici maslaca, dodajte kockice šunke, malo posolite i popaprite. Stavite mješavinu s gljivama i torteline u kalup za složenac.
  5. Prelijte umakom od sira. Nasitno nasjeckajte suhe gljive, pomiješajte ih s krušnim mrvicama te pospite po složencu.
  6. Na to stavite komadiće preostalog maslaca. Pecite oko 20 minuta. Po želji ukrasite vlascem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte