priprema

  1. Pripremite cvjetaču te je razdijelite na manje komade. Kuhajte oko 4 minute u slanoj vodi, ocijedite, sačuvajte tekućinu od kuhanja pa izmjerite 100 ml.
  2. Rastopite maslac u loncu. Uspite brašno te miješajući popržite. Ulijte tekućinu od kuhanja, mlijeko i vrhnje.
  3. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te kuhajte miješajući oko 3 minute. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Ocijedite rajčice. Narežite ih, kao i šunku, na tanke trake. Raspodijelite ih s cvjetačom u namašćeni kalup za pečenje. Operite vlasac, posušite i narežite na kolutiće.
  5. Fino naribajte sir. Umiješajte 75 g sira i ¾ vlasca u umak, dodajte preostale sastojke te pospite preostalim sirom.
  6. Pecite 20-25 minuta do zlatnožute boje. Pospite vlascem. Odličan prilog je mladi krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte