priprema

  1. Narežite meso na ploške pa začinite. Zakuhajte s po 100 ml vode i vina, poklopite i kuhajte sat vremena (po potrebi dodajte vode). Ostavite da se ohladi u tekućini.
  2. Uklonite kožu, a meso razdijelite na komade. Narežite krumpir i repu na ploške debljine 5 mm, a poriluk na kolute debljine 3 milimetra.
  3. Nasjeckajte luk i začinsko bilje. Ostavite 5-6 ploški slanine po strani, a preostali narežite na ploške. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Popržite trake slanine. Dodajte luk i poriluk pa popržite. Pomiješajte s repom, krumpirom i začinskim biljem te začinite.
  5. Poslažite u veliku vatrostalnu posudu za pečenje mješavinu s krumpirom, svinjeću potrbušinu i trakice slanine (posljednji sloj neka bude od krumpira).
  6. Zakuhajte tekućinu od mesa s preostalim vinom i vrhnjem, začinite pa time prelijte jelo. Na to stavite ploške slanine pa pecite poklopljeno oko 75 minuta.
  7. Potom pecite još oko 15 minuta bez poklopca na 200 stupnjeva.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte