priprema

  1. Narežite meso na ploške pa začinite. Zakuhajte s po 100 ml vode i vina, poklopite i kuhajte sat vremena (po potrebi dodajte vode). Ostavite da se ohladi u tekućini.
  2. Uklonite kožu, a meso razdijelite na komade. Narežite krumpir i repu na ploške debljine 5 mm, a poriluk na kolute debljine 3 milimetra.
  3. Nasjeckajte luk i začinsko bilje. Ostavite 5-6 ploški slanine po strani, a preostali narežite na ploške. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Popržite trake slanine. Dodajte luk i poriluk pa popržite. Pomiješajte s repom, krumpirom i začinskim biljem te začinite.
  5. Poslažite u veliku vatrostalnu posudu za pečenje mješavinu s krumpirom, svinjeću potrbušinu i trakice slanine (posljednji sloj neka bude od krumpira).
  6. Zakuhajte tekućinu od mesa s preostalim vinom i vrhnjem, začinite pa time prelijte jelo. Na to stavite ploške slanine pa pecite poklopljeno oko 75 minuta.
  7. Potom pecite još oko 15 minuta bez poklopca na 200 stupnjeva.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte