priprema

  1. Narežite luk na kockice te ga s mljevenim mesom popržite na 1 žlici maslaca. Dodajte rajčice.
  2. Začinite octom, origanom, solju, paprom, šećerom i mljevenom paprikom pa kuhajte oko 5 minuta. Skuhajte tjesteninu.
  3. Operite bundevu, očistite je i narežite na trakice. Kratko je propirjajte na 1 žlici maslaca te posolite.
  4. Zagrijte preostali maslac, dodajte brašno i napravite zapržak. Ulijte temeljac i mlijeko, kuhajte 3 minute pa začinite.
  5. U tome rastopite 50 g sira pa posudu maknite sa štednjaka. Žumance razmutite pa umiješajte.
  6. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ocijedite tjesteninu pa je zajedno s bundevom i mljevenim mesom slojevito poslažite u kalup za složenac.
  7. Prelijte bešamelom, pospite preostalim sirom i pecite 20 minuta. Ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte