priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa je ocijedite. Pećnicu zagrijte na 190 stupnje- va. Kupus narežite na trake. Luk nasjeckajte. Zatim propirjajte luk na maslacu.
  2. Umiješajte šećer i karamelizirajte ga, dodajte ocat pa zakuhajte. U tome pirjajte kupus oko 10 minuta uz stalno miješanje.
  3. Šunku narežite na kockice pa pomiješajte s tjesteninom i kupusom. Začinite solju, paprom, kimom i korijandrom.
  4. Pomiješajte žumance, jaja, vrhnje, škrob i mlijeko te začinite. Namastite kalup za složenac i pospite s malo sira.
  5. Po tome raspodijelite mješavinu s tjesteninom pa pospite sirom. Prelijte mješavinom jaja i vrhnja pa poklopljeno pecite oko 30 minuta.
  6. Zatim povećajte temperaturu na 210 stupnjeva, otklopite i pecite još 15 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte