priprema

  1. Od brašna, soli i hladnog maslaca izradite mrvičasto tijesto. Dodajte jaja i mlijeko pa sve zajedno zamijesite u čvrsto i glatko tijesto.
  2. Ostavite ga da miruje oko 1 sat. Četiri jaja skuhajte utvrdo i ogulite.
  3. U slanoj vodi skuhajte špinat i bob te ih pasirajte i pomiješajte s nasitno narezanom slaninom, preostalim jajetom, sjeckanim peršinom, lukom i senfom.
  4. Popaprite i lagano posolite. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  5. Dvije trećine tijesta razvaljajte na oko 0,5 cm debljine. Razvaljano tijesto stavite u okrugli kalup za torte, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  6. Pola smjese s povrćem razmažite po tijestu. Sa svih strana obložite jajima prerezanim napola. Prekrijte preostalom smjesom od povrća.
  7. Preostalo tijesto razvaljajte pa njime prekrijte tijesto s punjenjem. Premažite tijesto razmućenim jajem pa pecite 45 minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte