PRIPREMA

  1. Cherry rajčice operite, posušite i prerežite na pola. Oljuštite luk i češnjak pa narežite na trakice, odnosno kockice. Nasjeckajte celer. Operite meso, posušite i začinite.
  2. Popržite u loncu na maslinovu ulju pa izvadite. Pirjajte luk, češnjak i celer na masnoći od prženja oko 6 minuta. Ulijte temeljac.
  3. Umiješajte nasjeckane pelate, ocat, lovor i ružmarin. Začinite solju i paprom. Krumpir ogulite i narežite na ploške. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Krumpir poslažite po dnu kalupa za pečenje, po njemu poslažite piletinu te ju prelijte umakom od rajčica.
  5. Preko umaka poslažite nekoliko grančica timijana i prepolovljene cherry rajčice. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte