priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oljuštite i nasjeckajte luk. Operite limun, posušite ga i narežite na ploške.
  2. Operite meso, posušite i povežite kuhinjskim koncem. Posolite, popaprite i popržite sa svih strana na vrućem maslu do zlatnožute boje.
  3. Oko mesa rasporedite limun i luk, dodajte mješavinu začina te stavite u duboki lim. Po potrebi ulijte vrući temeljac pa dodajte grožđice i zrna papra.
  4. Pecite meso u pećnici oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja često zalijevajte umakom od pečenja.
  5. Za prilog predlažemo pečeni krumpir: ogulite krumpir, operite, prerežite, posolite, popaprite pa nakapajte uljem.
  6. Operite ružmarin, natrgajte grančice na manje komade te umiješajte. Pecite u pećnici dok krumpir ne bude gotov.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte