priprema

  1. Rižu oplahnite i dobro ocijedite. Za to vrijeme u tavi zagrijte žlicu ulja te propirjajte rižu. Umiješajte temeljac i dodajte curryja po vlastitom ukusu.
  2. Pustite da zavre, smanjite vatru na minimum, poklopite i kuhajte 30 min. Luk oljuštite i nasjeckajte, iz paprika izvadite sjemenke pa ih narežite na manje komade.
  3. Piletinu oplahnite, posušite kuhinjskim ubrusom, narežite na šire trake te posolite i popaprite. Začinjenu piletinu popržite na žlici ulja, umiješajte luk, papriku i grašak te sve pirjajte 5-10 min.
  4. Potom umiješajte kuhanu rižu. Ostavite da malo odstoji, kušajte i po potrebi još posolite i popaprite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte