priprema

  1. Mrkvu narežite na štapiće pa je 2 minute blanširajte u kipućoj posoljenoj vodi. Nakon toga je ocijedite, isperite pod mlazom hladne vode i još jednom ocijedite.
  2. U tavi na 1 žlici ulja prepecite bijele dijelove mladog luka. Dodajte nasjeckani češnjak, kratko ga prepecite i zatim izvadite iz tave.
  3. Tavu zatim obrišite salvetom, zagrijte nove 2 žlice ulja pa uz miješanje oko 4 minute pecite meso.
  4. Nakon toga izvadite meso iz tave pa ulijte u tavu preostalo ulje i kratko prepecite štapiće mrkve.
  5. Vratite ostale sastojke u tavu, pospite čili papričicom, prelijte sokom od limete, umakom od soje i 1 žlicom vode pa pirjajte.
  6. Na kraju pospite sezamom, nasjeckanim zelenilom luka i korijandrom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte