priprema

  1. Svinjeću plećku narežite na sitne komadiće i ostavite u hladnjaku preko noći da se meso dobro ocijedi. Sljedeći ga dan prebacite u drugu zdjelu, dodajte nasitno nasjeckanu slaninu, sol, papar i temeljac. Smjesu mijesite kao da je tijesto najmanje pola sata, a najbolje jedan sat.
  2. Crijeva namočite u vodu, po mogućnosti sa začinskim biljem. Narežite ih na komade duge 40 cm. Na jednoj ih strani zatvorite drvenim klinom pa napunite mesnom smjesom te svežite s druge strane. Pri punjenju meso dobro nabijajte da ne ostanu mjehurići zraka kako se sudžuk ne bi kvario. Punjena crijeva valjajte po stolu da se sadržaj ravnomjerno rasporedi. Potom crijeva objesite i sušite na dimu 5-6 dana. Naravno, dim ne smije biti prevruć.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte