priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Svinjetinu posolite i popaprite. U loncu zakuhajte 4 šalica vode.
  2. Kad zakipi, uspite šalicu smeđe leće i kuhajte dok ne omekša, 20 do 30 minuta. Ocijedite je i isperite hladnom vodom te ostavite sa strane.
  3. U zdjelici pomiješajte balzamični ocat i šećer.
  4. Maslinovo ulje ugrijte na srednje jakoj vatri u posudi za pečenje te na njemu 6 do 8 minuta popržite komad svinjetine tako da posmeđi sa svih strana.
  5. Potom meso stavite u pećnicu i pecite još 20 do 30 minuta; pritom 2-3 puta premažite mješavinom balzamičnog octa i šećera.
  6. Meso izvadite i ostavite da prije rezanja odstoji najmanje 5 minuta. U umak koji je ostao od pečenja dodajte kuhanu leću i promiješajte. Meso narežite na ploške i poslužite s kuhanom lećom koju ste posuli listićima peršina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte