priprema

  1. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutove. Jabuke operite, raščetvorite, uklonite im koštice i narežite ih na veće komade.
  2. Maslac ugrijte u tavi i na njemu popržite jabuke i poriluk. Posolite i popaprite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  3. Svinjetinu operite, posušite i po sredini zarežite džepić. U njega stavite malo ohlađene smjese od jabuka i poriluka.
  4. Otvor zatvorite čačkalicama ili kuhinjskim koncem. Meso povežite koncem. Ružmarin operite, posušite, natrgajte iglice te ih nasjeckajte.
  5. Meso sa svih strana natrljajte solju, paprom i ružmarinom. Ulje ugrijte u posudi za pečenje i meso popržite sa svih strana. Zatim ga prebacite u lim za pečenje i pecite oko pola sata.
  6. Ulijte povrtni temeljac i 125 ml vruće vode te pecite još 45 minuta. Orahe nasjeckajte i nasuho popržite u tavi. Kad se meso ispeče, izvadite ga iz lima.
  7. Umak od pečenja pomiješajte s malo vode te ga ulijte u drugi lonac. Dodajte mu orahe. Pečenje držite u limu u pećnici na toplome.
  8. Zakuhajte umak te ga začinite solju, paprom i ružmarinom. Zatim pomiješajte škrob s vodom, umiješajte u umak i zakuhajte.
  9. Pečenku narežite na ploške i poslužite s umakom od oraha. Odličan prilog je pečeni krumpir.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte