priprema

  1. Kalup za nabujak premažite žlicom ulja, a zatim rasporedite povrće, Začinite ružmarinom, solju i paprom pa pecite 10-12 minuta na 170 °C.
  2. Meso istrljajte solju, paprom i preostalim uljem pa ga prepecite sa svih strana.
  3. Stavite meso u kalup za nabujak na povrće, dodajte vino i sok od pečenja, prekrijte folijom pa pecite oko 1 sat na 180 °C, dok meso ne omekša.
  4. Na kraju odlijte sok od pečenja. Zamotajte meso u foliju, a povrće stavite na toplo.
  5. Zakuhajte sok od pečenja, dolijte temeljac, zgusnite brašnom pa uz stalno miješanje kuhajte 5 minuta. Umiješajte senf, sol i papar.
  6. Meso narežite na kriške pa ga s povrćem rasporedite na platu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte