priprema

  1. Bademe popržite, a češnjak narežite na kockice te ga zajedno s bademima zgnječite u mužaru. Suhe marelice narežite na sitne kockice.
  2. Za to vrijeme neka se pećnica zagrije na 180 stupnjeva. Meso malo stucite pa ga premažite mješavinom češnjaka i badema te pospite kockicama suhih marelica, smotajte i povežite kuhinjskim koncem.
  3. Meso uvaljajte u brašno pomiješano sa crnim paprom. Pečenku popržite na vrućem ulju sa svih strana pa je pecite u pećnici još 45 min.
  4. Za to vrijeme mladi luk očistite i narežite na manje komade koje pržite na malo masnoće od pečenja mesa 1-2 min.
  5. Svježe marelice dodajte mesu 20 min, a konzervirane 10 min prije kraja pečenja. Poslužite meso zajedno s marelicama i poprženim mladim lukom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte