priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite. Luk narežite na tanke kolutove,  a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Rajčice na vrhu zarežite, kratko blanširajte, oplahnite hladnom vodom, ogulite, izvadite im sjemenke pa ih očišćene narežite na kockice.
  3. Odreske oplahnite, posušite te dobro posolite i popaprite. U širokoj tavi zagrijte ulje i pržite odreske sa svake strane po 4 min.
  4. Na masnoći od prženja propirjajte luk i češnjak, dodajte usitnjene rajčice i lovor, umiješajte vino i pustite da lagano krčka oko 12 min.
  5. Gotov umak posolite i popaprite po vlastitom ukusu te umiješajte 2 žlice nasjeckanog bosiljka.
  6. Vratite odreske pa kratko držite na vatri (ne smije kuhati!).
  7. Uz ovako pripremljenu svinjetinu ponudite baguette ili ciabattu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte