priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 100 stupnjeva. Gljive očistite, a velike prerežite. Meso operite, posušite i narežite na široke trake.
  2. Pržite na vrućem ulju i 1 žlici maslaca sa svih strana 4-5 minuta. Potom posolite, popaprite, izvadite, omotajte aluminijskom folijom, začinite i stavite u pećnicu.
  3. Njoke skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Gljive pržite u umaku od prženja mesa i preostalom maslacu 3-4 minute, a zatim stavite u kalup za složenac te u pećnicu.
  4. Umaku od prženja dodajte vino, reducirajte, a potom ulijte teleću juhu i vrhnje. Kuhajte oko 5 minuta pa začinite solju i paprom. Poslužite komade mesa i gljive.
  5. Sok koji je iscurio iz mesa pomiješajte s umakom pa nakapajte jelo. Po želji pospite paprom. Njoke ocijedite i poslužite kao prilog.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte