priprema

  1. Svinjetinu očistimo od žilica, narežemo na trakice veličine zalogaja, zatim posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po 4-5 minuta.
  2. Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. Na masnoću od prženja ulijemo vino, te miješajući pjenjačom oslobodimo karamelizirani sloj od prženja.
  3. Zatim dodamo očišćene i narezane šampinjone i pirjamo ih dok ne ispari tekućina koju su ispustili.
  4. Potom ulijemo temeljac, a kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
  5. U gotov umak vratimo meso, sve zajedno još malo izmiješamo da se meso ugrije i poslužimo. Odličan prilog je tjestenina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte