priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Meso po dužini razrežite, ali pazite da ga ne prepolovite. Onda ga raširite.
  2. Rajčice dobro ocijedite pa ih, kao i mozzarellu, narežite na sitne kockice, a listiće bosiljka odmah nasjeckajte.
  3. Izmiješajte usitnjene rajčice, bosiljak i mozzarellu te posolite i popaprite.
  4. Smjesu razmažite po mesu, meso preklopite i učvrstite čačkalicama, a onda ga izvana posolite i popaprite.
  5. U pekaču zagrijte 2 žlice ulja te jako zapržite pečenku sa svih strana. Pecite je u pećnici 25-30 min.
  6. Ohlađeni krumpir ogulite i narežite na kocke pa ga popržite na preostalom ulju, a potom dobro ocijedite te jako posolite.
  7. Svježe rajčice raspolovite i na kraju kratko pržite s krumpirom. Poslužite zapečeni krumpir s rajčicama uz punjeni file narezan na ploške.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte