PRIPREMA

  1. Na zagrijanu tavu dodajte malo ulja i stavite svinjski file da se kratko zapeče sa svih strana. Dok se meso peče, narežite šampinjone i luk na veće komade.
  2. Kad je meso obrađeno sa svih strana izvadite ga van i na isto ulje stavite izrezano povrće, kratko popržite, izvadite iz tave i stavite u mikser. Dodajte kisele krastavce i šunku i sve skupa dobro izmiksajte.
  3. Na plastičnu foliju istresite smjesu iz miksera i s drugim komadom folije formirajte širinu svinjskog filea. File stavimo na smjesu i zamotamo ga u miksano povrće.
  4. Zatim sve skupa stavimo na lisnato tijesto, dobro ga zatvorimo sa svih strana i stavimo u pleh.
  5. Uzmemo jedno jaje, razmutimo ga i s njim premažemo tijesto. Posipamo s malo krupne soli i stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva, 20 minuta.

Komentari

  1. Danas sam radila lungic po ovome receptu, pekla ga prvotno 30 min na 200 stupnjeva. Izvadila, krenula rezat, meso u sredini lagano rozo i krvavo. Vratila jos 15 min u pec na 200. Nije pomoglo. Razrezala sve na fete i jos se peklo 15 min na 200 i sad je tek ok. S tim da napomenem da je moj lungic imao cak 20 dag manje. U tavi sam ga pekla sa svih strana najmanje 15 min.

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte