priprema

  1. Odrežite vanjske listove, očistite kupus pa naribajte na tanke trake. Ogulite jabuku, uklonite koštice pa narežite na kockice.
  2. Ugrijte 40 g maslaca. Dodajte kupus, jabuku i klinčiće. Ulijte malo vode, cassis i vino. Dodajte šećer i ocat. Začinite pa pirjajte 35-40 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Operite timijan, natrgajte listiće i nasjeckajte. Meso začinite te popržite na vrućem maslacu.
  4. Pospite s malo timijana, omotajte slaninom te stavite u kalup za složenac. Pecite 25-30 minuta u pećnici.
  5. Reducirajte temeljac i vinjak. Maknite sa štednjaka. Umiješajte preostale kockice maslaca.
  6. Poslužite s mrkvom i celerom narezanim na trakice. Odličan prilog su i okruglice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte