priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Operite krumpir pa ga neoguljenog kuhajte u slanoj vodi 20 minuta.
  2. Očistite mrkvu i koromač te ih po želji narežite na trakice (a mogu ostati i u komadu). Ocijedite rajčice i sačuvajte ulje. Potom nasjeckajte rajčice.
  3. Pomiješajte timijan i 2 žlice ulja od rajčica. Oljuštite češnjak, protisnite ga pa dodajte ulju s timijanom i začinite. Time premažite meso sa svih strana.
  4. Stavite papir za pečenje (45 x 50 cm) na lim. Na sredinu papira stavite povrće. Nakapajte preostalim uljem s timijanom pa začinite.
  5. Stavite na to meso pa nakapajte vinom. Podignite rubove papira pa zavežite kuhinjskim koncem. Pecite 25-30 minuta.
  6. Ocijedite krumpir, oplahnite pa ogulite. Ugrijte maslinovo ulje u tavi. Pržite na tome krumpir uz miješanje oko 5 minuta. Poslužite s pečenim mesom i povrćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte