priprema

  1. Operite jednu jabuku, posušite je, razrežite na osam dijelova te odstranite koštice. Polovicu ulja zagrijte u tavi i stavite komade jabuke.
  2. Pržite ih oko 10 minuta dok se ne počnu karamelizirati. Zatim ih izvadite iz tave. Meso posolite i popaprite pa ga na naglo popržite u ostatku ulja.
  3. Prelijte odreske temeljcem, dodajte senf i mažuran te kuhajte oko 5 minuta. Umiješajte kiselo vrhnje, dodajte soli i vratite jabuke. Jelo poslužite s pecivom.

Savjet

Svinjski but je nemasno meso koje se može kuhati, peći i pripremati na roštilju. Ovaj dio svinjetine najčešće se poslužuje s umacima. S korjenastim povrćem, voćem, sirom, gljivama, začinima, vinom ili pivom i s pikantnim začinima ovo meso ima nevjerojatan okus.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte