priprema Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Oljuštite luk i narežite ga na ploške. Operite i posušite meso. Zarežite duž kosti, ali tako da se meso i kosti još drže zajedno. Pomiješajte ružmarin, začine i ulje pa time natrljajte meso. Stavite meso (s masnoćom prema gore, a kostima prema dolje) u posudu za pečenje...

priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Oljuštite luk i narežite ga na ploške. Operite i posušite meso. Zarežite duž kosti, ali tako da se meso i kosti još drže zajedno.
  2. Pomiješajte ružmarin, začine i ulje pa time natrljajte meso. Stavite meso (s masnoćom prema gore, a kostima prema dolje) u posudu za pečenje pa pecite 15-20 minuta, dok se na kori ne počnu stvarati mjehuri.
  3. Smanjite temperaturu na 180 stupnjeva, dodajte luk pa pecite još 20 minuta. Operite jabuke i kruške, raščetvorite ih, očistite i raspodijelite oko mesa.
  4. Premažite pečenje sirupom pa pecite još 20 minuta. Ulijte temeljac. Izvadite meso iz posude, omotajte ga aluminijskom folijom pa stavite na toplo.
  5. Ocijedite umak od pečenja te uklonite masnoću. Umak od pečenja reducirajte na 2/3. Odličan prilog je crveni kupus i krumpir.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte