priprema

  1. Narežite papriku na tanke trake. Nasjeckajte 1 glavicu luka. Začinite meso. Premažite svaki komad s po žličicom ajvara.
  2. Narežite slaninu na kockice, popržite na ulju, izvadite pa zajedno s lukom i paprikom raspodijelite po mesu. Smotajte i učvrstite.
  3. Pržite svitke na vrućoj masnoći od prženja slanine 10 minuta na jakoj vatri. Narežite preostali luk na ploške te pržite 2 minute. Umiješajte koncentrat rajčice i popržite.
  4. Ulijte temeljac te kratko zakuhajte. Ostavite da sve to krčka oko 90 minuta na slaboj vatri (često okrećite svitke).
  5. Izvadite svitke iz posude pa ih stavite na toplo mjesto. Propasirajte umak kroz fino sito te reducirajte oko 5 minuta. Poslužite sve zajedno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte