priprema

  1. Mladi luk očistite, operite i narežite ukoso na kolutove. Feferon prepolovite, odstranite koštice, operite i nasjeckajte.
  2. File operite, posušite ubrusom i narežite na komadiće veličine 1 cm. Maslac zagrijte na tavici pa pržite meso dok se ne zarumeni. Posolite i popaprite.
  3. Dodajte mladi luk i feferon pa pirjajte dok povrće ne postane staklasto. Pomiješajte curry s brašnom, pospite ga po mesu i kratko pirjajte.
  4. Zalijte sokom od jabuke i temeljcem. Kuhajte još 5 minuta. Pomiješajte sok i koricu limete, med i kokosovo mlijeko. Prelijte po mesu i krčkajte sljedeće 2 do 3 minute.
  5. Začinite solju i paprom. Po želji poslužite ukrašeno peršinom, sezamom ili korijandrom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte