priprema

  1. Rajčice operite i prerežite na pola. Luk kozjak ogulite i također ga prerežite na pola. Tikvice operite i narežite na tanje ploške.
  2. Pećnicu unaprijed zagrijte na 120 stupnjeva (100 stupnjeva za pećnice na vrući zrak).
  3. Teleće medaljone osušite papirnatim ručnikom, a zatim ih prepecite 2 do 4 minute na 2 žlice vrućeg ulja.
  4. Posolite ih i popaprite, a zatim na svaki stavite po jedan list kadulje. Zamotajte medaljone u aluminijsku foliju pa ih na 10-ak minuta stavite u pećnicu.
  5. Preostalo ulje ulijte u tavu u kojoj zatim oko 5 minuta pirjajte luk kozjak, tikvice, cherry rajčice i kadulju.
  6. Izvadite meso iz pećnice. Sok koji je pustilo meso zajedno s maslacem ulijte u smjesu s rajčicama, koju zatim još malo propirjajte.
  7. Teleće medaljone i povrće rasporedite po tanjurima pa preko svega naribajte parmezan. Uz ovo jelo kao prilog odlično pristaje palenta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte