PRIPREMA

  1. Prelijte kus-kus kipućim temeljcem pa ostavite da odstoji 10 minuta. Operite i očistite rajčice te ih narežite na kockice. Operite metvicu, posušite, natrgajte listiće pa ih usitnite. Pomiješajte sa sokom od limuna, solju, paprom i 4 žlice ulja. Pomiješajte rajčice, metvicu i oko ¾ kus-kusa.
  2. Za umak pomiješajte kiselo vrhnje, koncentrat paprike i čili. Začinite solju i prstohvatom šećera.
  3. Razmutite jaje i vrhnje. Operite odreske i posušite te začinite solju i paprom. Uvaljajte u brašno, u razmućeno jaje te u preostali kus-kus. Dobro pritisnite panadu.
  4. Zagrijte preostali maslac i ulje te pržite odreske sa svake strane oko 3 minute. Ostavite ih potom da se ocijede na kuhinjskom papiru. Poslužite odreske sa salatom i umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte