priprema

  1. Operite kestene, izrežite koru na nekoliko mjesta, stavite ih u kipuću vodu i kuhajte dok ne omekšaju. Potom ih ogulite i dodajte 200 ml vode.
  2. Očistite meso i izrežite ga na 4 dijela iste veličine. Posolite i oblikujte ih u komade. Zamotajte svaki komad pancetom i pričvrstite grančicama timijana. Ostavite sve nakratko na hladnome.
  3. Zagrijte tavu i zapecite meso s obje strane po 2 minute. Zatim stavite odreske na lim obložen papirom za pečenje pa sve stavite u vruću pećnicu i pecite na 200°C 8 minuta.
  4. Stavite maslac u tavu s umakom, dodajte brašno i pustite da se zarumeni pa dodajte smjesu koja je ostala nakon vrenja kestena.
  5. Na kraju dodajte kestene i napravite gulaš. Dodajte umaku majčinu dušicu, sol i papar.
  6. Stavite odrezak na tanjure, prelijte umakom i dodajte kestene. Poslužite uz pečeni krumpir.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte