priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Šparoge operite i očistite pa dvije stavite na stranu.
  2. Preostale podijelite na dvije porcije, stavite ih na aluminijsku foliju, posolite i dodajte 75 g maslaca. Omotajte folijom pa pecite oko 30 minuta u pećnici.
  3. Odreske začinite, nadjenite pršutom i prerezanim šparogama, smotajte i učvrstite. Popržite svitke na ulju, ulijte 200 ml vode, zakuhajte i ostavite da vrije 25-30 minuta.
  4. Potom svitke izvadite i stavite na toplo. Prašak za umak pomiješajte s 125 ml temeljca te zakuhajte.
  5. Preostali maslac narežite na kockice pa umiješajte u umak (miješajte dok se maslac ne rastopi). Začinite portom pa poslužite sa svitcima i šparogama.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte