priprema

  1. Pripremite meso. Zakuhajte temeljac pa smanjite temperaturu. U temeljcu kuhajte meso 10-15 minuta. Potom ga izvadite i narežite na kockice.
  2. Izmjerite 400 ml temeljca. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Narežite poriluk na kolute. Rastopite 40 g maslaca te pirjajte poriluk 5 minuta uz stalno miješanje.
  3. Pospite brašnom te miješajte 30-ak sekundi. Umiješajte mlijeko i temeljac te miješajući zakuhajte.
  4. Ostavite da lagano vrije nekoliko minuta pa maknite sa štednjaka.
  5. Obložite tri mala kalupa za pite s po tri komada tijesta te premažite preostalim tekućim maslacem. Pecite 10-15 minuta.
  6. Umiješajte u umak od poriluka piletinu, fetu i muškatni oraščić. Potom pomiješajte 4 žlice umaka i jaje, umiješajte u umak te začinite.
  7. Time nadjenite tijesto. Vratite u pećnicu dok ne dobije zlatnu boju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte