priprema

  1. Rastopite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte brašno, sol, šećer, ulje i jogurt pa zamijesite glatko tijesto. Prekrijte pa ostavite da se diže na toplome mjestu.
  2. Oljuštite i nasjeckajte luk. Popržite luk s mljevenim mesom na 1 žlici ulja, a potom začinite solju i paprom. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  3. Obložite limove papirom za pečenje. Očistite papriku pa narežite na tanke trake. Promijesite tijesto pa podijelite na 8 komada.
  4. Oblikujte duguljaste lepinje te ih nadjenite mljevenim mesom i paprikom. Začinite solju i paprom. Podignite rubove tijesta tako da dobijete oblik brodića.
  5. Pecite pizze oko 15 minuta na donjoj rešetki u pećnici. Izmrvite ovčji sir, prije posluživanja pospite po pizzama te nakapajte preostalim maslinovim uljem.
  6. Operite mažuran, posušite, natrgajte listiće te pospite po pizzama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte