priprema

  1. Od brašna, soli i hladnog brašna izradite mrvičasto tijesto. Dodajte jaja i mlijeko pa sve zajedno zamijesite u čvrsto i glatko tijesto. Ostavite ga da miruje oko 1 sat.
  2. Četiri jaja utvrdo skuhajte i ogulite. Meso pomiješajte s nasitno narezanom slaninom, preostalim jajetom, nasjeckanim peršinom, lukom i senfom. Popaprite i lagano posolite. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  3. Dvije trećine tijesta razvaljajte na oko 0,5 cm debljine. Razvaljano tijesto stavite u okrugli kalup za torte, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  4. Pola smjese s mesom razmažite po tijestu. Sa svih strana obložite jajima prerezanim napola. Prekrijte preostalom smjesom s mesom.
  5. Preostalo tijesto razvaljajte pa njime prekrijte tijesto s punjenjem. U sredini zarežite nekoliko otvora kako bi para za vrijeme pečenja mogla izaći.
  6. Premažite tijesto razmućenim jajetom pa pecite 45 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte