priprema

  1. U zdjeli pomiješajte brašno i sol. Kvasac rastopite u 300 ml mlake vode, a zatim dodajte ulje.
  2. Ulijte tu mješavinu u brašno pa zamijesite mekano tijesto koje neće biti ljepljivo. Prekrijte tijesto kuhinjskom krpom pa ga stavite na toplo mjesto da se diže.
  3. Istresite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. Šunku skuhajte u slanoj vodi i ogulite joj koru.
  4. Tijesto razvaljajte ga na debljinu oko 2 cm i širinu koja odgovara duploj veličini šunke (kako biste tijesto mogli obložiti oko šunke).
  5. Smotajte tijesto oko šunke, položite u lim obložen papirom za pečenje pa ostavite da se diže još pola sata. Pećnicu unaprijed zagrijte na 210 °C.
  6. Tijesto uz pomoć kista premažite razmućenim jajetom. Pecite šunku oko 20 minuta tako da tijesto poprimi zlatnu boju.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte