priprema

  1. Brzo umijesite glatko tijesto od navedenih sastojaka, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite neka odstoji u hladnjaku.
  2. Za nadjev pomiješajte jaja, kravlji sir, vrhnje, naribanu goudu, malo muškatnog oraščića, pa sve to posolite.
  3. U posudi zakuhajte vodu, vrlo lagano je posolite, i u njoj kratko prokuhajte povrće. Ocijedite, nježno razdvojite cvjetiće brokule i cvjetače i ostavite da se hlade.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U međuvremenu namastite kalupiće za quiche pa ih obložite tijestom.
  5. Tijesto probodite vilicom nekoliko puta, a zatim ga stavite u pećnicu da se peče 5 minuta.
  6. Na polupečeno tijesto slažite povrće, prstima natrgajte pršut, rasporedite ga po povrću i sve to prelijte umakom od sira i jaja.
  7. Pecite quiche sljedećih 25 minuta. Kako biste provjerili je li quiche pečen, probodite ga suhim nožem. Pečen je ako nož ostane čist.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte