priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pomiješajte u posudi meso s krušnim mrvicama, sirom, ružmarinom, muškatnim oraščićem, protisnutim češnjakom, nasitno nasjeckanim lukom i jajem. Posolite i popaprite.
  2. Dobro promijesite te stavite na radnu površinu obloženu papirom za pečenje. Od smjese izvaljajte pravokutnik debljine 1,5 cm.
  3. Oljuštite jaja pa ih narežite na veće komade. Narežite slaninu na kockice. Prelijte špinat kipućom vodom te raspodijelite po mesu.
  4. Na to raspodijelite jaja sa slaninom pa smotajte. Vlažnim rukama zagladite te oblikujte valjak.
  5. Premažite meso uljem, stavite na lim te pecite oko 30 minuta. izvadite iz pećnice te ostavite da odstoji oko 15 minuta. Narežite na ploške.

savjet

Ostavite jaja prije kuhanja na sobnoj temperaturi da tijekom kuhanja ne bi pukla ljuska. Možete dodati i malo octa u vodu za kuhanje. Jaja stavite u hladnu vodu u mali lonac pa zakuhajte. Bit će utvrdo kuhana nakon 8-10 minuta. Ne preporučuje se dulje ih kuhati jer žumanca poprime zelenu boju, a rubovi postanu presuhi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte