priprema

  1. Operite krumpire pa ih kuhajte poklopljene u slanoj vodi 20-25 minuta. Ogulite ih dok su vrući pa ostavite preko noći da se ohlade.
  2. Naribajte krumpir te umiješajte jaje i prstohvat soli. Umiješajte brašna tek toliko da se tijesto više ne lijepi.
  3. Žličicom grabite okruglice od tijesta veličine oraha pa rukama oblikujte valjuške. Stavite na pobrašnjeni lim.
  4. Oljuštite i prerežite luk pa narežite na trake. U loncu ugrijte 2 žlice masla i prstohvat šećera te pirjajte luk 2 minute. Ugrijte kiseli kupus.
  5. Stavite valjuške u 3 l kipuće vode te ih kuhajte dok ne isplivaju. Potom ih izvadite i ocijedite.
  6. Narežite slaninu na kockice pa popržite na 2 žlice masla. Dodajte valjuške te pržite 2-3 minute sa svih strana.
  7. Umiješajte kiseli kupus, poklopite pa ostavite da odstoji još 2 minute.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte